Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

NYC: Cha Cha Matcha i Nolita – Matcha-latte med Ana

Cha Cha Matcha in New York City

Oktober och november brukar betyda massor med Pumpkin Spice Latte för mig, men i år har jag bara druckit några enstaka koppar. Jag tror att mina smaklökar kanske har vuxit upp, för jag tycker nu att den vanliga Starbucks PSL är alldeles för söt för min smak. Istället har jag börjat dricka matcha latte igen, och jag kan dricka mängder av den goda gröna drycken.

En av de bästa platserna för matcha är Cha Cha Matcha i New York. De använder matcha av riktigt hög kvalitet så att man får den där perfekta mixen av bittert och krämigt som kännetecknar en bra matcha. Det traditionella sättet att laga matcha är att vispa machapulvret med vatten till en varm och skummig dryck, men på menyn hos Cha Cha Matcha hittar man flera olika Matcha-drycker, och under sommarmånaderna orsakar deras matcha-mjukglass långa köar hela vägen ut på Broome Street.

Förra gången jag var på Cha Cha Matcha var med Ana, och vi fick båda två var sin matcha latte. Jag tyckte att hennes blå nagellack såg ut superfin ut tillsammans med den gröna matcha och den rosa koppen, så jag frågade hennes hand om inte den kunde vara modell för mina matcha-bilder 🙂

Cha Cha Matcha, 373 Broome Street, Nolita, New York