NYC: The Whitney – Konst med utsikt

Whitney Museum of American Art, New York

Whitney Museum of American Art är mycket mer än bara en samling tavlor. I själva verket är museet känt för konst i alla former, så som installationer och filmer och med fokus på amerikansk konst och konstnärer, som fortfarande lever. Museet har en mycket dynamisk, nästan hip, vibe, lite som MoMA PS1, och även de av mina vänner som inte annars gillar museer, brukar att gilla The Whitney.

En vacker byggnad i Meatpacking District utgör ramen för museet, som förutom de ljusa och luftiga utställningslokalerna också har en uteservering med utsikt över Meatpacking District och Hudson River. Längre ner söderut ser man Freedom Tower och Financial District’s skyline.

Om man inte är jätteintresserad av konst, räcker 1-2 timmar inne i museet förmodligen bra innan det är dags att bege sig utomhus och njuta av den fantastiska utsikten.

Det finns två restauranger på The Whitney: Untitled och Studio Cafe. Jag har inte själv ätit på någon av dem, men jag har hört att Untitled är bra.

Det kostar $25 i inträde, och man kan beställa biljetter online utan extra kostnad. Detta kan vara värt att överväga, eftersom folk ofta står i kö för att besöka museet.

På fredagar kl. 19-21: 30 erbjuder The Whitney “Pay what you wish”-biljetter där man betalar vad man tycker man har råd med.

Efter att ha besökt museet går jag vanligtvis en promenad längs High Line-parken som är en 2.5km lång park uppe på ett gammalt järnvägsspår. Det finns trappor upp till parken precis utanför museet.


Whitney Museum of American Art, 99 Gansevoort Street  (between West st & Washington St), Meatpacking District, New York


LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även 10% rabatt hos Mitzie Mee Shop.*

*rabattkoderna är giltiga så länge du prenumerera på nyhetsbrevet. Kan ej användes i kombination med andra rabattkoder. Ingen rabatt på fraktkostnader.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även 10% rabatt hos Mitzie Mee Shop.*

*rabattkoderna är giltiga så länge du prenumerera på nyhetsbrevet. Kan ej användes i kombination med andra rabattkoder. Ingen rabatt på fraktkostnader.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård