Recept: Bananjuice med honung

Recept: Bananjuice med honung

Denna fina, gula bananjuice med honung är en av de mest populära dryckerna på Tea Garden-restaurangen hos Borderline Collective i Mae Sot. Den är lätt att laga, och så smakar den fantastiskt, som solsken i et glas.

Recept och anteckningar från kocken Nge Nge: Bananerna här i Thailand är mindre och sötare än i Europa och USA, men det går bra att använda vilken typ av söt banan som helst.

Hemligheten är att koka bananerna eftersom det tar fram sötman och banansmaken. Om du inte har tid att koka bananerna, se till att du åtminstone använder mogna bananer. Gärna sådana som har blivit bruna på utsidan.

Om du gillar jordnötssmör (som jag!) blir bananjuicen ännu godare, om du tillsätter en matsked jordnötssmör.

Recept: Bananjuice med honung

Recipe by Nge Nge – Tea Garden i Mae Sot
Course: juice, smoothie, dricka
Mängd

1-2

glas

Ingredienser

  • 1-2 1-2 mogna bananer

  • 4 msk 4 honung

  • 2 2 lime

  • En nypa salt

  • (en nypa socker om du vill)

  • 4,5 dl 4,5 vatten

  • isbitar

Så här gör du:

  • Koka bananerna tills de är mjuka (ungf. 10 minuter)
  • Skrapa den kokta bananen från skalet och ner i mixern.
  • Tillsätt honung, salt, limejuice, isbitar (och socker). Mixa allt väl i 15-20 sekunder.
  • Servera i ett stort glas (med påfyllning bredvid) eller i två små glas.

Receptvideo

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop