Efter en blåsig eftermiddag på Rockaway Beach tänkte vi stanna i området och äta middag, och hittade Adrienne’s i Broad Channel. Vi hade inga förväntningar alls, så det var en…
Efter en blåsig eftermiddag på Rockaway Beach tänkte vi stanna i området och äta middag, och hittade Adrienne’s i Broad Channel. Vi hade inga förväntningar alls, så det var en…
Tillbaka 2017 firade jag 4th of July för första gången i New York, och jag hade sett fram emot det väldigt mycket. För några år sedan hade jag varit i…
All’Antico Vinaio är en italiensk sandwichbutik som ursprungligen kommer från Florens, men som nu också har filialer i New York. På All’Antico Vinaio gör man schiacciata-sandwichar med ett speciellt bröd,…
Efter en blåsig eftermiddag på Rockaway Beach tänkte vi stanna i området och äta middag, och hittade Adrienne’s i Broad Channel. Vi hade inga förväntningar alls, så det var en…
Tillbaka 2017 firade jag 4th of July för första gången i New York, och jag hade sett fram emot det väldigt mycket. För några år sedan hade jag varit i…
All’Antico Vinaio är en italiensk sandwichbutik som ursprungligen kommer från Florens, men som nu också har filialer i New York. På All’Antico Vinaio gör man schiacciata-sandwichar med ett speciellt bröd,…
År 2020 tog det koreanska dalgona-kaffet världen med storm, men sedan föll det sakta men säkert i glömska, och numera ser man det ytterst sällan. Det är verkligen synd, för…
Jag hade bara fem dagar i Florens, men jag blev verkligen förälskad i staden. Det finns så mycket att se, och maten är fantastisk. Dessutom är staden mycket promenadvänlig, och…
Culture Espresso gör verkligen bra kaffe, och som en extra bonus bakar de också några underbart goda Chocolate Chip Cookies. Det mysiga caféet på 38th Street har begränsat med sittplatser,…
På sommaren dricker jag riktigt mycket iced matcha latte. Jag tycker bäst om när min iced matcha latte inte är för söt, så jag föredrar oftast att göra min egen,…
Vill ni veta den verkliga orsaken till att jag gillar Brooklyn Bridge så mycket? För att jag vet att Brooklyn Ice Cream Factory väntar på andra sidan:) Brooklyn Ice Cream…
Fresh! är ett fint litet spa i Ubud. Här har man specialiserat sig på behandlingar med ingredienser från naturen, och detta koncept har hjälpt Fresh! att bygga upp en solid…
Mango-sallad med friterad fisk (Nhoam Svay Trey Ang) är en traditionell sallad från Cambodia. Hos Meas Family Homestay är denna sallad ofta att hitta på menyn till lunch eller som…
Jag överdriver inte när jag säger att Sicilien är ett riktigt paradis för matälskare, för ön är full av färska frukter och grönsaker, och i havet runt ön finns fisk…
Tina och jag hade mycket att fira förra sommaren, men vi hade båda massor av annat att göra, så det var först i slutet av augusti som vi äntligen kom…
Hemmagjord dansk koldskål är en svalkande, kall kärnmjölkssoppa, som smakar skönt på en varm sommardag. De flesta skulle nog säga att koldskål är en dessert, men vissa (däribland min pappa)…
Jag blev inbjuden av A-Roll och betalade inte själv för mat och dryck. A-Roll är en kinesisk kedja som nyligen öppnade sin första filial på Manhattan i New York. Restaurangen…
Serendipity är en legendarisk restaurang på Upper East Side, och ja, det är den från filmen med samma namn. Restaurangen är känd för sin sagolika inredning och atmosfär, och den…
Häromdagen gick Tina och jag ut för att äta lunch i Montclair. Vi hade egentligen tänkt gå till Faubourg, som är en gammal favorit, men så fick vi syn på…
Mangosäsongen i Thailand sträcker sig från april till juni, och även om man kan få tag på mango året om, är det under dessa månader de smakar som allra bäst.…
Vi äter massor av fläskkött i Danmark, så det kom nog inte som någon stor överraskning att det var stekt fläsk som tog hem priset som Danmarks nationalrätt år 2014.…
Det kan vara svårt att få tid att göra en ordentlig frukost i en hektisk vardag, men för någon som mig, som inte riktigt vaknar till förrän jag fått något…
Runt påsk gör barnen i Danmark brev med rim och gåtor, så kallade “gækkebreve”. Själva brevet är ett vitt papper, konstfullt utskuret, ofta som en snöflinga eller spets. Dessa pappersklipp…
När Ana och jag var rumskompisar i New York, skämde hon bort mig med läcker brasiliansk mat. På helgerna brukade hon göra tapioca, som är en sorts tunna brasilianska pannkakor…
New York Botanical Garden (NYBG) uppe i Bronx är en av de största och mest berömda botaniska trädgårdarna i USA, med en imponerande samling av växter, blommor och träd. Vi…
Hindbærsnitten (dansk hallonsnitt) är en riktig dansk klassiker, och dessa läckra snittar med hallonsylt är faktiskt inte särskilt svåra att göra. Jag tycker att de hindbærsnitter man köper hos bagaren…
Förra sommaren var Oluva och jag i New York samtidigt, så vi beslutade att träffas för brunch. Oluva och jag har känt varandra i över 20 år, sedan vi gick…
Mitzie Mee • Højrupvej 149 • 7000 Fredericia • Danmark • CVR: 39272768
©Fair Fashionista ApS 2022 – All rights reserved